Menu

Onze Visie

Door resultaatgericht onderhoud en projectinrichting én door het continue uitdagen van de status quo willen wij waarde blijven toevoegen voor onze opdrachtgevers. Alleen zo kunnen wij binnen ons vakgebied duurzame verandering teweeg brengen.

Onze Visie

Door resultaatgericht onderhoud en projectinrichting én door het continue uitdagen van de status quo willen wij waarde blijven toevoegen voor onze opdrachtgevers. Alleen zo kunnen wij binnen ons vakgebied duurzame verandering teweeg brengen.

Kernwaarden

 • Betrokken

  Onze oprechte betrokkenheid is terug te voeren op onze identiteit als familiebedrijf. Voor ons is het vanzelfsprekend om te streven naar duurzaam succes voor iedereen.
 • Betrouwbaar

  Een betrouwbare partner komt beloften na en communiceert helder en eenduidig. We brengen samen risico’s en problemen in kaart en pakken ze aan in plaats van af te schuiven.
 • Bevlogen

  Onze mensen zijn trots op de individuele bijdrage die zij aan het collectieve succes leveren. Die drive en passie voor het vak leiden tot resultaten waar je met recht trots op mag zijn.
 • Bekwaam

  Wij stimuleren en borgen vakbekwaamheid. Twee rechterhanden en kennis van innovatieve methodieken zijn onze bewezen randvoorwaarden voor succes.

Wat wij doen

Het bedrijf draagt een lange geschiedenis, waarbij we het altijd nog beter willen doen dan het jaar ervoor. Maar aan onze kernwaarden is eigenlijk nooit getoornd.
 

Vastgoedonderhoud wat houdt dit nu eigenlijk in? Voor ons betekent vastgoedonderhoud het signaleren en analyseren van onderhoudsbehoeften, het vertalen van die behoeften naar een slimme aanpak en het in goede banen leiden van de volledige uitvoering. Van schilderwerk tot glasherstel en van houtreparatie tot interieurontwerp.

Met onze dienstverlening willen wij eigenaren en gebruikers een zorgeloos en goed gevoel geven. Dat betekent dat wij datgene doen wat nodig is om een gebouw, een interieur en zelfs de omgeving van een gebouw in optimale conditie te brengen. Met altijd de zekerheid van de laagste kosten en met aandacht voor mens en milieu.

 

 

 

Kiezen voor een resultaatgerichte samenwerking met Kloet betekent kiezen voor een onderhoudspartner die het hele onderhoudstraject regisseert en keiharde garanties afgeeft.

Aanpak

Bij een resultaatgerichte samenwerking bieden wij een lange termijn oplossing door ketengerichte samenwerking met leveranciers en opdrachtgevers.

Wij vertalen de uitgangspunten en strategische doelen van onze opdrachtgever naar technische prestatie-eisen. Hierbij gaan wij niet over een nacht ijs. Wij gaan samen om de tafel zitten om in nauw overleg tot een meerjarenonderhoudsplan te komen.

Van het analyseren van de (on)mogelijkheden en de vertaling naar een strategisch onderhoudsplan tot en met het aanbrengen van het laatste likje verf; wij leiden de volledige onderhoudscyclus in goede banen. Deze aanpak leidt tot lagere transactiekosten en dus wezenlijke kostenreducties. Uiteraard koppelen we de voortgang proactief terug, inclusief verhelderende KPI- rapportages en sturingsinformatie. Daarnaast bieden wij kostenzekerheid. Wij committeren ons namelijk niet alleen aan het gewenste resultaat, maar garanderen bovendien dat wij dit resultaat voor een op voorhand vastgelegde prijs behalen. Ook als het even tegenzit.

Ons verhaal

 1. 1919. Ons familiebedrijf kent een lange en indrukwekkende geschiedenis. Terwijl de kruitdampen van de Eerste Wereldoorlog net opgetrokken zijn, besluit Frans Jacobus Kloet in 1919 een schildersbedrijf op te richten. Als ondernemer ziet hij kansen in de havens en scheepswerven van Vlaardingen.

 2. 1959. Na de Tweede Wereldoorlog zet het schildersbedrijf een groeispurt in. Onder leiding van zoon Jan Kloet worden de bakens deels verlegd, waarbij de snel opkomende petrochemische industrie de ‘tweede thuishaven’ wordt. In 1959 wordt een bedrijf overgenomen in Spijkenisse.

 3. 1970. In 1970 wordt een bedrijf overgenomen in Oostvoorne. In het midden van de jaren ’70 meldt de derde generatie zich aan het schildersfront. Meesterschilders en goede vrienden Henk Kloet en Sjaak Oerlemans werken samen in het bedrijf.

 4. 1985. In 1985 nemen zij Kloet over. Het duo blijkt niet alleen over schilderstalent te beschikken, maar ook over goed ontwikkeld zakelijk instinct. De activiteiten worden uitgebreid met stofferen en timmeren, zodat ook grotere organisaties – denk aan scholen, kantoren, hotels en zorginstellingen – bediend kunnen worden.

 5. 2007. In 2007 neemt Henk Kloet afscheid. Chris en Steven Oerlemans nemen zijn taken over. In 2009 komt ook Amy Davidson-Oerlemans naar het familiebedrijf.

 6. 2014. Sinds 2014 wordt het bedrijf voortgezet door Steven, Chris en Amy. Hoewel de organisatie met een gezonde dosis respect voor tradities blijft werken wordt er flink vernieuwd, waarbij duurzaam werken en resultaatgericht vastgoedonderhoud dé speerpunten zijn.

Team

Wij investeren volop in de ontwikkeling van onze medewerkers. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat die investeringen zich terugbetalen, omdat wij vinden dat onze mensen het recht hebben om zich te ontplooien, maar ook omdat wij het van groot maatschappelijk belang vinden dat er aandacht wordt besteed aan het opleiden van vaklieden. Dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit, want Nederland vergrijst en goed opgeleide onderhoudsprofessionals worden steeds schaarser.

Loek van Kester

Content marketeer

Sjaak Oerlemans

Adviseur

Chris Oerlemans

Arend van der Eijk

Adviseur

Amy Davidson-Oerlemans

Ron Rademaker

Projectleider planmatig onderhoud

Astrid de Korver

Projectleider

Frank Martijnse

Projectleider

Steven Oerlemans

Hans Valkenburg

Hoofd Administratie

Peter van Hesik

Projectleider

Anneke de Visser

Projectsecretaresse

Micha Vinkesteijn

Property manager

Bram Kabouw

Bedrijfsleider

Judith Pakot

Financieel adm. medewerker

Thony van Biezen

Projectleider Renovatie

Arjen de Haas

Adviseur Calculator

Jacques van der Voort

Planner Glasafdeling

Brian Kairupan

Adviseur Calculator

Communicatie

Onderhoudswerkzaamheden aan de woning worden door gebruikers vaak als hinderlijk ervaren. Het verstoort het dagelijkse ritme. Wij weten, door onze ruime ervaring, hoe belangrijk het is om gebruikers goed te informeren. En ook wat dat kan opleveren.

Wij streven naar een gebruikersgerichte uitvoering door tijdens de voorbereiding, de uitvoering en de oplevering van het traject gebruikers van het vastgoed en anderen die belangrijk zijn te betrekken bij de opgave. Zo weten wij bijvoorbeeld waar risico’s liggen of waar extra aandacht aan gegeven moet worden. Ook voeren we tijdens het gehele traject tevredenheidsonderzoek uit.

Wij geloven in communicatie op maat en maken per project een communicatieplan. Om de realisatie van het project zo klantvriendelijk en efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren, kijken we altijd naar de samenstelling van gebruikers. Een gedifferentieerde groep vraagt immers om een onderscheidende benaderingswijze. Een greep uit de middelen die wij hiervoor inzetten:

 • email.svgStartbrief
 • networking.svgKlankbordgroep
 • networking.svgBewonersbegeleider
 • tribune-line.svgBewonersspreekuur
 • balloons.svgViermoment

Sociaal ondernemerschap

Verantwoord en duurzaam ondernemen is altijd een integraal onderdeel van ons DNA geweest, lang voordat maatschappelijk verantwoord ondernemerschap een ‘trending topic’ werd. Dit uit zich onder meer in het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen, onze inzet op het gebied van veiligheid, onze betrokkenheid bij culturele initiatieven, onze transparante in- en externe communicatie en de goede zorg voor onze ‘eigen’ mensen. Dit zijn in onze optiek essentiële voorwaarden voor duurzaam zakelijk succes, waarbij niet quick wins of eenmalige winstmaximalisatie maatgevend zijn, maar de toegevoegde waarde die we hebben voor onze werknemers, opdrachtgevers, de maatschappij en het milieu waar wij deel van uitmaken.
 
Zo maken wij zo veel mogelijk gebruik van duurzame materialen die op zijn minst CO2 neutraal zijn en kiezen wij voor producten met een cradle-to-cradle keurmerk. Wij rijden als een van de eerste bedrijven in Nederland met de duurzame elektrische bestelauto’ s van Renault en inmiddels hebben we ook de eerste electrische bakfiets voor klusjes in de buurt. Maar ons sociale hart gaat nog verder dan dat. Wij streven een ideale wereld na waarbij wij als bedrijf geld kunnen verdienen en tegelijkertijd oplossingen kunnen bieden voor maatschappelijke problemen. Kloet is initiatiefnemer van - of betrokken bij - diverse maatschappelijke projecten als Vakbroeders en Schildersvakopleidingen is trotse sponsor van enkele culturele organisaties. 

Wij streven een ideale wereld na waarbij wij als bedrijf geld kunnen verdienen en tegelijkertijd oplossingen kunnen bieden voor maatschappelijke problemen.

Werken bij Kloet


Wij zijn een open, platte organisatie waar mensen in hun kracht gezet worden. Wij bieden kansen en stimuleren persoonlijke groei. Als familiebedrijf waarderen wij loyaliteit en betrokkenheid des te meer. Ons team is divers, maar deelt de drive en passie om als één organisatie vooruit te komen.

Spreekt je dit aan, ben je een echte vakman of –vrouw en deel je onze waarden en ambities, dan maken we graag nader kennis met je.


 • assignmentFinancieel Administratief medewerker

  Ons warme familiebedrijf is op zoek naar een enthousiaste en gedreven financieel administratief medewerker. Herken jij jezelf in de woorden zorgvuldig en betrouwbaar, let je erop dat afspraken nagekomen worden en kunnen we naast het harde werken ook met je lachen? Dan heeft Kloet Onderhoud jou nodig! Je kunt starten per Maart 2024.

  Jouw functie
  Als financieel administratief medewerker bij Kloet zorg jij ervoor dat zowel de projectadministratie als de daaraan vastzittende financiële administratie altijd up-to-date is. Dit vraagt van je dat je oog voor detail hebt, terwijl je tegelijkertijd het overzicht behoudt. 
  Je hebt aan de ene kant een breed administratief takenpakket, waarbij je kunt denken aan alle voorkomende werkzaamheden rondom de financiële administratie zoals salarisadministratie, crediteuren en debiteuren, handhaving van de wet- en regelgeving, ICT, wagenparkbeheer en schades en verzekeringen. Daarnaast ga je aan de slag met de financiële controle van (bouw)projecten. 
  We verwachten dan ook van je dat je in staat bent om de volledige financiële en projectadministratie te draaien. Uiteraard ben je hier niet alleen verantwoordelijk voor, maar werk je hierin samen met je directe collega’s, projectleiders en directie.  Mocht je nog niet alle facetten van de projectadministratie beheersen dan ben je echter ook van harte welkom, zolang je maar een leergierige instelling hebt en je nieuwe dingen snel eigen maakt.

  Het team
  Je voert je werkzaamheden uit samen met jouw twee collega’s van de financiële administratie, een klein maar hecht team. Continu blijven verbeteren, het proactief genereren van sturingsinformatie, meer automatiseren en digitaliseren zijn belangrijke doelen van onze afdeling. Het zou dan ook fijn zijn als jij hier met je innovatieve blik je bijdrage aan zou kunnen leveren. Daarnaast streven we organisatie breed continu naar optimalisatie van alle lopende processen. 

  Wat vragen we verder? 

  • Een afgeronde financiële mbo-opleiding (richting bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie of vergelijkbaar); 
  • Ervaring met financiële software en de digitale verwerking van facturenstromen;
  • Vaardigheid met MS Office is vereist;
  • Affiniteit met techniek, vastgoed, bouw en juridische zaken; 
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; 
  • Je bent minimaal 37,5 uur beschikbaar; 
  • Een kandidaat woonachtig nabij Vlaardingen geniet de voorkeur. 


  Qua salariëring volgen we de  CAO USAVG, inschaling voor de functie zal afhankelijk van je leeftijd en ervaring liggen tussen 3500,00 en 4390,00 .

  Solliciteren?
  Ben jij er na het lezen van de vacature van overtuigt dat jij past in deze uitdagende en verantwoordelijke functie binnen ons familiebedrijf? Solliciteer dan snel! Of neem contact met ons op mocht je nog aanvullende vragen hebben.

   

  Solliciteren

 • assignmentJunior calculator / Adviseur

  Voor het versterken van het klantteam planmatig onderhoud en renovaties zijn wij op zoek naar een calculator/ adviseur. Samen met het team van projectleiders en teamleiders ben je als calculator de adviseur van onze opdrachtgevers. Je denkt actief mee in het zoeken naar de optimale scenario voor het (meerjarig) in stand houden of upgraden van vastgoed. Op basis van jouw analyse van de toestand van het complex worden plannen uitgewerkt en door jou overlegd met de interne en externe stakeholders. Als calculator rapporteer je aan de operationeel directeur en maak je deel uit van wisselende projectteams onder leiding van een projectleider. Met dit team ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitwerken van offertes en onderhoudsadviezen, voor onze Renovatie, RGS- en onderhoudsprojecten.

  Voor deze functie zoeken wij een resultaatgerichte kandidaat met brede bouwkundige kennis en ervaring in onderhouds- en renovatieprojecten. De kandidaat is gericht op continue verbetering, sterk in de communicatie en is in staat om medewerkers te inspireren.

  Wat zijn je taken?

  • Jouw taken bestaan uit het inspecteren, inventariseren, adviseren, begroten en begeleiden van RGS- en onderhoudsprojecten. De projecten bestaan uit diverse werkzaamheden zoals: schilderwerk, gevelreiniging, betonrenovatie, voeg- en metselwerk, glaswerkzaamheden, houtrotsanering, kozijnvervanging etc.
  • Je denkt in innovatieve oplossingen en neemt met jou communicatieve vaardigheden de opdrachtgevers hierin mee.
  • Je maakt meerdere onderhoudsscenario’s, om per project het beste onderhoudsscenario te realiseren voor onze opdrachtgever.
  • Je overlegd met je collega’s en partnerbedrijven welke kansen en risico’s er binnen het project zijn en komt samen tot de juiste prijsvorming


  Wat verwachten wij van jou als persoon?

  • Je toont de wil en kracht om business te genereren doordat je kansen ziet en pakt.
  • Je werkt op een systematische wijze, stelt prioriteiten, brengt structuur aan en houdt deze vast in de dagelijkse gang van zaken.
  • Je bent erop gericht om zaken systematisch te onderzoeken.
  • Je komt met originele oplossingen voor problemen, bedenkt nieuwe werkwijzen en zoekt naar alternatieve invalshoeken.
  • Je bezit een sterk aanpassingsvermogen
  • Mensen om je heen waarderen jouw accuratesse, gedetailleerdheid en doordat je consequent let op details.
  • Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van producten en diensten en handelt daarnaar.
  • Je bent in het bezit van goede presentatievaardigheden zodanig dat jouw eigen verhaal effectief en informatief overgedragen wordt aan het team waarin je werkt.
  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en bij voorkeur ook een VCA VOL diploma.
  • Je bent vaardig in het gebruik van Microsoft Office.


  Wat kun je van ons verwachten?

  • Een gezonde onderneming met sterke groeiambitie waar teamspirit en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan.
  • We werken hard, maar op een plezierige manier
  • Een gevarieerde functie met veel verantwoordelijkheid waarin je onderscheidend kunt zijn.
  • Je werkt samen met deskundige collega's.
  • Marktconform salaris en een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden.
  • We bieden volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling in projecten
  • Salaris conform leeftijd en ervaring
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden


  Lijkt dit je leuk en wil je weten in welk team je komt? Neem dan contact met ons op.

   

  Solliciteren
Open sollicitaties

Geen openstaande of geschikte vacature? Laat ons weten waarom jij in ons team past door je motivatie en cv te sturen naar info@kloetonderhoud.nl

Gedragscode

De onderhoudsbranche is een van de meest arbeidsintensieve sectoren. Welk project wij ook oppakken, er zijn altijd mensen bij betrokken. De uitspraak dat mensen het grootste kapitaal van een bedrijf zijn, gaat in ons geval dan ook zeker op. Dit is een van de redenen waarom wij constant investeren in veilige werkwijzen. Bovendien beseffen wij ons dat wij in een bredere maatschappelijke context opereren. Daarom zetten wij alles op alles om de impact van onze activiteiten op de omgeving en het milieu te minimaliseren. Kloet vindt het belangrijk dat in- en externe stakeholders veiligheid, milieu en gezondheid serieus nemen en wil daarin graag een voorbeeldrol vervullen.

Kloet Vlaardingen BV
BTW: NL001317659B01
KvK: 24205807
N-rekening: NL16ABNA0415639743
G-rekening: NL12ABNA0995097348

Kloet Voorne-Putten BV
BTW: NL001087307B01
KvK: 24212152
N-rekening: NL50ABNA0410586692
G-rekening: NL90ABNA0995097496 

Keurmerken

 • ISO 55001:2014
  Kloet heeft wereldwijd als eerste service provider in de vastgoedsector het ISO 55001:2014 certificaat behaald. Onze methodiek vertaalt de organisatiestrategie van vastgoedeigenaren naar onderhoudsscenario's die meetbaar bijdragen aan de strategie van de eigenaar. Deze manier van werken leidt aantoonbaar tot lagere kosten en een hoger rendement op de exploitatie van vastgoed. Certificaat downloaden
 • ISO 9001:2015
  Kloet is in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat omdat ons managementsysteem voldoet aan alle normeisen op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dit houdt in dat wij kunnen voldoen aan de eisen van klanten, de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. Certificaat downloaden
 • VCA**
  Het VCA** systeem waarborgt ons beleid op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en biedt heldere handvatten om te excelleren. Dat is een doorlopend proces. Binnen onze volledige organisatie wordt ingezet op verdere ontwikkeling van relevante kennis en vaardigheden, zodat wij een nog betere en betrouwbaardere partner voor onze klanten worden. Door het in- en externe veiligheidsbewustzijn te stimuleren, verkleinen wij de kans op ongevallen, overlast en overige negatieve omgevingseffecten. Certificaat downloaden
 • Erkend leerbedrijf
  Kloet Onderhoud is een erkend leerbedrijf. Niet alleen wordt leerlingen de mogelijkheid gegeven het vak te leren, ook huidige medewerkers krijgen de kans zichzelf verder te ontwikkelen. Het doel is niet alleen het verhogen van de kwaliteit van leerlingen en medewerkers, maar ook zelfontplooiing. Kloet Onderhoud heeft in samenwerking met het Ministerie van VROM en de Gemeente Vlaardingen de standaard ontwikkeld voor inburgering op de werkvloer voor allochtone medewerkers in het MKB.
 • Kenniscentrum Handel
  Kloet is in het bezit van een KCH-certificaat en daarmee een erkend stagebedrijf voor vakopleidingen op het gebied van hout, meubel en interieur.
 • ERM certificaat Historisch Schilderwerk
  Kwaliteitsverklaring voor procescertificatie op basis van BRL 4000 onderhoud en restauratie monumenten, versie 1.5 d.d. 30-11-2018 en URL 4009 Historisch Schilderwerk, versie 2.0 d.d. 25-09-2020 afgegeven door KIWA Certificaat downloaden
 • FSC
Menu