Menu

Renovatie

Met onze duurzame renovaties en energiebesparingen in de bestaande bouw willen wij ook de volgende generatie een prettige en gezonde leefomgeving bieden.

Aanpak

Samen met onze opdrachtgevers kijken wij naar vastgoed met een total cost of ownership bril. Daarbij houden we voortdurend de belangen van de bewoners en de omgeving in het oog. Samen met onze partners hebben wij hiervoor enkele revolutionaire concepten ontwikkeld.

Investeringsbeslissingen over grootschalig onderhoud of renovaties kunnen onderbouwd genomen worden wanneer verschillende thema’s in ogenschouw worden genomen. Financiële parameters, technische uitgangspunten, wensen van bewoners/gebruikers en duurzaamheidsprincipes spelen een rol maar worden vaak los van elkaar besproken.

Wij werken om die reden met SMILE (Smart Investeren In Lagere Energiekosten). Deze ‘sandbox’-rekentool legt verbindingen tussen alle thema’s en maakt er communicerende vaten van. SMILE brengt in beeld welke invloed een besluit in één van die gebieden heeft op de andere. Zodat u uw keuzes kunt optimaliseren bij groot onderhoud of andere, effectievere keuzes kunt maken. Maak kennis met SMILE!

 

 • floor.svg Timmerwerk
 • key-line.svg Hang- en sluitwerk
 • roof.svg Dakgoten en zinkwerk
 • concrete.svg Betonherstel
 • brickie.svg Voeg- en metselwerk
Met onze technologische kennis bieden wij onze opdrachtgevers de meest duurzame oplossing die past bij hun vastgoedstrategie.
 

Wij garanderen

 • Binnen een dag inzicht in investeringen en haalbaarheid
 • Conceptmatige aanpak
 • Lean werkwijze van start tot oplevering
 • Complete ontzorging
 • Tevreden klanten en bewoners 


Bouwkundige herstelwerkzaamheden kunnen wij direct opnemen in de onderhoudscyclus wat leidt tot korte lijnen met slechts één aanspreekpunt.

Experts

Wilt u weten hoe u met minder investeringen meer kunt verduurzamen? Onze experts helpen u graag verder.

Chris Oerlemans

Financieel Directeur

mail

David Carlebur

Projectleider

mail

Arend van der Eijk

Adviseur

mail

Cases

Wonen Wateringen

Ketensamenwerking met Corporatie Wonen Wateringen

View more

Colliers

Verduurzaming voormalig Bouwcentrum Rotterdam

View more

Wonen Wateringen

Ketensamenwerking met Corporatie Wonen Wateringen

 • help_outlineAanleiding
  Corporatie Wonen Wateringen wil op een vernieuwende manier planmatig onderhoud aanpakken. De corporatie zoekt niet langer de traditionele relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, maar wil nauw samenwerken met onderhouds- en andere bedrijven. “Dat moet leiden tot een betere verhouding tussen kosten en kwaliteit, en daarmee een beter product voor onze huurders”, legt directeur-bestuurder Cihan Daskapan uit. Naast Kloet kozen zij voor deze ketensamenwerking voor De Variabele en Ketenkracht.
 • assignmentAanpak
  Voorheen liet de corporatie onderhoud uitvoeren op basis van aanbesteding, maar dit hebben zij nu omgedraaid. Zij maken nu gebruik van onze kennis en ervaring om op basis van het beschikbare budget met het beste, meest duurzame onderhoudsscenario te komen. Omdat het om een compleet nieuwe samenwerkingsvorm gaat had de totstandkoming aardig wat voeten in de aarde. Bouwend Nederland heeft om die reden het hele proces begeleid. Er zijn twee complexen met elk 40 eengezinswoningen in Wateringen-Zuid geselecteerd voor de start van de samenwerking. De opzet als pilotproject bood Wonen Wateringen en de partners gelegenheid procedures verder fijn te slijpen.
 • doneResultaat
  Met elkaar hebben zijn er open en transparant plannen ontwikkeld waarbij via huisbezoeken ook de wensen van de bewoners zijn geïnventariseerd. Daardoor is er een betere basis voor samenwerking dan bij traditioneel aanbesteden het geval zou zijn. In de toekomst verwachten we door deze vorm van samenwerking nog meer kosten te kunnen besparen.

Colliers

Verduurzaming voormalig Bouwcentrum Rotterdam

 • help_outlineAanleiding
  Vastgoedmakelaar Colliers gaf ons de opdracht het monumentale pand van het voormalig Bouwcentrum te verbouwen en verduurzamen zodat de nieuwe huurder Greenchoice zich hier kon vestigen. Een uniek gebouw speciaal ontwikkeld voor de wederopbouw van Rotterdam. Door de sterke groei van Greenchoice was er behoefte aan een nieuwe huisvesting en een nieuwe manier van werken.
 • assignmentAanpak
  Met deze verhuurder is bedongen dat het pand verduurzaamd zou worden naar energielabel B. Zelf hebben zij geïnvesteerd in zonnepanelen om er een A-label van te maken. Na een uitvoering verduurzamingsonderzoek is het gebouw door ons volledig gestript en teruggebracht naar de essentie. Vervolgens hebben wij de bodem, de gevel en het dak geïsoleerd, LED-verlichting en akoestische bekleding toegepast en het hele gebouw geschilderd. Ook bij het interieur is door Colliers rekening gehouden met duurzaamheid en gezondheid. Zo zijn er veel planten en bomen geplaatst, is er gekozen voor FSC-hout voor de bureau- en tafelbladen, zijn vergaderstoelen vervaardigd van gerecyclede petflessen en is er een schoonloopmat neergelegd waarin gebruikte vliegtuigbanden zijn verwerkt.
 • doneResultaat
  Zowel het gebouw als het interieur sluiten nu naadloos aan op de ambities van de verhuurder; namelijk koploper zijn in de energietransitie. Duurzaamheid zit nou eenmaal in hun DNA en dat zie je in alles terug.
Menu