Menu

Colliers

Verduurzaming voormalig Bouwcentrum Rotterdam

Uitdaging

Colliers gaf ons de uitdagende opdracht om het monumentale pand van het voormalig Bouwcentrum te verbouwen en te verduurzamen zodat de nieuwe huurder, Greenchoice, zich hier kon vestigen.

Het gebouw moest voldoen aan de eisen van energielabel B, maar de verhuurder wilde graag investeren in duurzame oplossingen om het label te verhogen.

Aanpak

Om aan de wensen van de verhuurder te voldoen hebben we het gebouw volledig gestript en teruggebracht naar de essentie. Vervolgens hebben we de bodem, de gevel en het dak geïsoleerd, LED-verlichting en akoestische bekleding toegepast en het hele gebouw geschilderd. Ook het interieur is volledig aangepakt en er is rekening gehouden met duurzaamheid en gezondheid. Het resultaat is een gebouw dat voldoet aan energielabel A en naadloos aansluit bij de duurzame ambities van de verhuurder.

Resultaat

Het gerenoveerde pand van Colliers en Greenchoice is een prachtig voorbeeld van een geslaagde verduurzaming van een monumentaal pand. Het gebouw is volledig gerenoveerd en voorzien van duurzame oplossingen, waardoor het nu energielabel A heeft. De verhuurder is trots op het resultaat en ziet het als een bevestiging van hun missie om koploper te zijn in de energietransitie.

Toekomst

Dankzij de succesvolle samenwerking met Colliers en Greenchoice kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. We hopen nog meer monumentale panden te mogen verduurzamen en daarmee bij te dragen aan een duurzamere wereld.

De verduurzaming van ons pand was een grote uitdaging, maar met de hulp van deze professionals is het gelukt om ons doel te bereiken. Het resultaat is verbluffend en wij zijn ontzettend tevreden met het werk dat geleverd is. - Colliers

Andere cases

OnderhoudUnibail

Bekijk het project

OnderhoudWoonstad Rotterdam

Bekijk het project

RenovatieArt Hotel Eindhoven

Bekijk het project

RenovatieUnilever

Bekijk het project
Menu