Menu

Stichting SEMA

Iconisch monument Aeolus

Uitdaging

Het schilderwerk en de houtreparaties aan de iconische korenmolen Aeolus van Stichting SEMA vormden een bijzondere uitdaging. De molen, met meer dan 350.000 omwentelingen per jaar, is een waar monument en moest met de grootste zorg worden behandeld.

Aanpak

Om deze uitdaging aan te pakken, hebben we voorafgaand aan de werkzaamheden een gedetailleerd plan opgesteld in overleg met de stichting. Dit plan omvatte onder andere een precieze analyse van het schilderwerk en de houtreparaties die nodig waren, evenals de vervanging van het dekzeil van de wieken. Vervolgens hebben we ons team van ervaren schilders en houtreparateurs ingezet om de werkzaamheden uit te voeren met de grootste zorg en aandacht voor de historische details van de molen.

Resultaat

Dankzij onze inzet en expertise is de korenmolen Aeolus van Stichting SEMA nu weer volledig in ere hersteld. Het schilderwerk is tot in de kleinste details uitgevoerd en de houtreparaties zijn perfect uitgevoerd. Daarnaast is het dekzeil van de wieken vervangen, wat de molen weer een prachtige uitstraling geeft. Door deze restauratie kan de molen weer jarenlang mee en kan iedereen blijven genieten van dit bijzondere monument.

Toekomst

We zijn er trots op dat we hebben mogen bijdragen aan het behoud van deze historische korenmolen. We blijven ons inzetten om monumentale gebouwen en objecten te restaureren en te behouden voor de toekomst, zodat ook volgende generaties kunnen genieten van ons erfgoed.

Kloetonderhoud heeft ons bijgestaan bij de restauratie van onze monumentale korenmolen Aeolus. We zijn zeer tevreden over het resultaat en de professionele aanpak van de medewerkers. Dankzij hun expertise en ervaring hebben we ons monument in volle glorie kunnen herstellen. Een absolute aanrader! - Stichting SEMA

Andere cases

Monumentaal OnderhoudGemeente Nissewaard

Bekijk het project

RenovatieArt Hotel Eindhoven

Bekijk het project

RenovatieHaavens

Bekijk het project

RenovatieCBRE Global Investors

Bekijk het project
Menu